+31 88 130 3600 contact@adviesopmaat.nl
R

Vergelijk gratis offertes

R

Betrouwbare vakmannen

R

Onafhankelijk advies

R

Meer dan 10 jaar ervaring

Zonnepanelen

informatie, advies en offertes

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een vorm van duurzame energie die zonlicht omzetten in elektriciteit. Ze worden op daken van huizen en gebouwen geplaatst en bestaan uit meerdere fotovoltaïsche cellen die zijn verbonden om een zogenaamde zonnepaneel te vormen. Wanneer zonlicht op de cellen valt, worden elektronen losgemaakt en ontstaat er een elektrische stroom.

Deskundig advies

Er zijn verschillende manieren om zonnepanelen te installeren zonder een initiële investering te doen. Hieronder volgen een paar opties:

1. Zonnepanelen huren: In plaats van zonnepanelen te kopen, kunt u ook zonnepanelen huren. Het huurbedrag dat u betaalt, kan lager zijn dan de kosten van uw huidige elektriciteitsrekening, waardoor u bespaart op uw energiekosten.

2. Zonnepanelen leasen: Als u de zonnepanelen niet wilt huren, kunt u ze ook leasen. U betaalt dan een vast maandelijks bedrag aan de leverancier van de zonnepanelen gedurende een bepaalde periode, meestal tussen de 10 en 20 jaar. Aan het einde van de leaseperiode kunt u ervoor kiezen om de zonnepanelen te kopen voor een restbedrag.

3. Power Purchase Agreement (PPA): Een Power Purchase Agreement is een overeenkomst tussen u en een zonnepanelenleverancier. De leverancier installeert de zonnepanelen op uw dak en u betaalt alleen voor de stroom die de zonnepanelen opwekken tegen een vooraf afgesproken tarief. Dit tarief is meestal lager dan wat u zou betalen aan uw energieleverancier.

Neem contact op

Let op dat u bij het huren, leasen of het afsluiten van een PPA de kleine lettertjes goed leest en begrijpt wat de voorwaarden zijn. Zo voorkomt u verrassingen achteraf.

Stel uw vraag aan onze specialisten