+31 88 130 3600 contact@adviesopmaat.nl
R

Vergelijk gratis offertes

R

Betrouwbare vakmannen

R

Onafhankelijk advies

R

Meer dan 10 jaar ervaring

Infrarood verwarming

informatie, advies en offertes

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een vorm van elektrische verwarming die gebruik maakt van infraroodstraling om warmte te produceren. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, waarbij de lucht wordt verwarmd, verwarmt infraroodverwarming direct de objecten en mensen in de ruimte. Hierdoor kan het energiezuiniger zijn en een meer comfortabele warmte leveren.

Deskundige adviseurs

Er zijn verschillende soorten infraroodverwarming, waaronder panelen, stralers en vloerverwarming. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen en kan geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Deskundig advies

Voordelen van infraroodverwarming zijn onder andere:
• Energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen omdat het alleen de objecten en mensen in de ruimte verwarmt, in plaats van de lucht.
• Snelle opwarming van de ruimte.
• Geen luchtcirculatie, wat kan helpen bij mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.
• Kan worden gebruikt als hoofd- of bijverwarming in verschillende soorten ruimtes, zoals woningen, kantoren, industriële ruimtes en terrassen.
• Geen onderhoud nodig, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een CV-ketel.

Enkele nadelen van infraroodverwarming zijn:
• De aanschafprijs van infraroodpanelen of stralers kan hoger zijn dan traditionele verwarmingssystemen.
• Het kan minder geschikt zijn voor grote ruimtes, omdat het alleen de objecten en mensen in de directe stralingszone verwarmt.
• Het kan minder geschikt zijn voor ruimtes waarin vaak luchtverversing nodig is, zoals in de keuken of badkamer.

Neem contact op

Over het algemeen kan infraroodverwarming een goede optie zijn als je op zoek bent naar een energiezuinige en comfortabele manier van verwarmen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de specifieke kenmerken en toepassingen van elk type infraroodverwarming om te bepalen of het geschikt is voor jouw situatie.

Stel uw vraag aan onze specialisten